Kontakty

Hlavní trenér:  
Pavel Brýdl   775 353 900
Vedoucí mužstva:   
Aleš Kouba   605 956 923
Kustod   
Marcel Novotný       
Manager:  
Petr Bernard  

 

 
 

Hodnocení sezóny 2012-2013


Další závodní sezóna našeho klubu končí. Je čas provést základní bilancování a pomalu se rozmýšlet co a jak bude rok příští. Činnost klubu v letošním roce byla samozřejmě ovlivněna množstvím finančních prostředků, které se podařilo zajistit od našich stálých partnerů a některých nových sponzorů. V letošní sezóně jich bylo výrazně méně než v minulých sezónách a tomu odpovídalo i chování klubu. Přesto je nutné poděkovat všem, kteří do klubové pokladničky přispěli a přímo tak podpořili naši činnost. Doba je zlá a ani pro příští sezónu to s financemi nevypadá nikterak růžově. Klub přesto nehodlá ustoupit z nastavené dlouhodobé koncepce a to zejména ve výchově mládeže. Tato práce se v klubu dlpouhodobě daří a to díky obětavému přístupu rodičů, trenérů a samozřejmě samotných hráčů. Je vidět, že je to baví a výsledky tomu odpovídají. Práce s mládeží celkem dobře fungovala ve všech věkových kategoríích. Zvláště vyzdvihnout je třeba celý organizační tým školičky bruslení, která udělala ze všech kategorií největší kus práce a pro oddíly ledního hokeje i krasobruslení je základním pilířem systému získávání nových talentů.

Trochu složitější situace je u oddílu mužů. Mužstvo skončilo v soutěži KSM na pátém místě ze šesti účastníků. A výsledky z hlediska skóre vypadají hrozivě. Ve více jak 70% utkání mužstvo obdrželo více jak 6 gólů - na to se prostě vítězit a bodovat nedá. Přesto ve srovnání s minulým ročníkem hodnotí vedení klubu činnost oddílu mužů kladněji. Co bude dál s mužstvem mužů, je v současné době největší otazník. Ne snad, že by klub nebyl schopen mužstvo postavit, nebo že bychom soutěž mužů nechtěli hrát. Problém je jednoduchý a jeho řešení bohužel nemá vedení klubu ve svých rukou. Krajská soutěž mužů, tak jak jsme ji hráli v posledních dvou ročnících v příštím roce nebude - dvě stávající mužstva odmítla tento model soutěže hrát. O zachování modelu nějaké soutěže se už usilovně vyjednává a moudřejší budeme asi po aktivu klubů Vysočiny dne 4.4.2013, který se uskuteční v sídle KSLH Vysočina v Jihlavě. Co bude s mužským hokejem na Vysočině má v rukou výkonný výbor svazu, neboť názory klubů patřících na Vysočinu jsou diametrálně odlišné a konkrétní dohoda na společném formátu soutěže je asi jako "pára nad hrncem". Jisté je jedno, pokud bude ledečské mužstvo nějakou soutěž hrát bude to soutěž, která bude určitě vyšší, než ta co byla dosud - tedy krajský přebor.
Druhým aspektem, který je nutné v práci mužů změnit je přístup a chování některých hráčů. Mužstvo netáhlo za jeden provaz a to se musí změnit. Bohužel všichni hráči bez rozdílu si budou muset uvědomit, že každý má zodpovědnost za toho druhého a že když on nepříjde na trénink, tak ten trénink poškodil minimálně dalším čtyřem, kteří s ním hrajou v lajně. To když udělají na každém tréninku dva hráči, tak se o nějaké koncepční trenérské práci nedá ani mluvit a je to zbytečné mrhání usílím trenérů i ostatních podstivých hráčů. To se musí změnit. Po diskusi trenérů je jednoznačné, že všichni hráči, kteří letos za první tým nastoupili, na to fyzicky i technicky mají, ale budou se muset podřídit taktickoherním pokynům a požadavkům týmu. Na co jinak trenuje mužstvo tři měsíce systém založní přesilovky, nebo systém obraného presingu, když si v zápase každý dělá co chce. To si může dělat v podnikovce ne v krajském přeboru. Je to na každém jedinci co si vybere. Prostě výkonnostní hokej není jenom zábava. Pro příští rok to bude 1. ZODPOVĚDNOST, 2. NASAZENÍ a 3. OSOBNÍ STATEČNOST. A tohle, když pochopí to pevné desetičléné jádro, které bylo na každém tréninku a každém zápase a přidají se další jako Pavel Jirák a Vlasta Křišťan - tak příjdou i dobré výsledky.

Dalším bodem, nad kterým je třeba se zamysle je trenérskometodické vedení, jejich práce a jejich hodnocení. V letošním roce, klub posunul úroveň trenérského kádru zase o stupeň výš. Máme dva trenéry s licencí "B" na které klub může čerpat dotace od ČSLH, dalších 12 trenérů s licencí "C" z čehož, ale pravidelnou koncepční trenérskou práci vykonává pouze 5. Co ti zbylí - všichni mají co ledečskému klubu dát a co mu vracet. Všichni trenéři v Ledečském klubu vykonávají práci zadarmo a jenom proto,že je to baví. Někteří trenují hned dvě různé kategorie. Vedení klubu se bude muset zamyslet i nad touto ožehavou otázkou. Aby nám trenéři nekončili nebo neutíkali někam jinám. Nějaký motivační prvek do toho bude muset být zařazen. Do trenérské práce zejména těch nejmenších je třeba zapojit ostřílené matadory, kterým prošla řada i stávajících hokejistů a na které ty nejmenší pohlížejí úplně jinýma očima než na mladé trenéry, kteří se toto řemeslo teprve učí. Viděli jsme několik tréninků Františka Horta staršího s těmi nejmenšími ledečskými nadějemi. Přestože už nějaký ten rok netrénoval, viděli jsme zase toho našeho trenéra s otcovským přístupem, který přesně ví, co kdy a jak se má s těmi nejmenšími dělat. Oddíl se bude muset konečně vypořádat s požadavky řízení soutěží - zejména přítomnost pořadatele, zdravotní služby, obsluhy časomíry a boxu trestoměřičů budou muset být vyřešeny pro všechna utkání korektní formou - tedy placené funkce. Na tyto funkce budeme muset připravit výběrová řízení.            

                   
Posledním bodem, na kterém nesmíme v posezónním hodnocení zapomenout jsou naši fanoušci. Víme, že Vám letos naše první mužstvo moc radosti a euforie nenabídlo, přesto Vám děkujeme za Vaši věrnost a věříme ve vaši přízeň i v sezóně následujcí. Bude to sice ještě nějaký ten rok trvat, ale s odkazem na výsledky naší mládeže, věřte, že se se v Ledči nad Sázavou zase bude hrát hokej, na který budete rádi chodit.   

Vedení oddílu HC Ledeč nad Sázavou děkuje městu Ledeč nad Sázavou, ledařům a pracovníkům stadiónu, obsluze bufetu a všem těm co s námi prožili minulou sezónu. Trenérům a hráčům přejeme zasloužených 6-týdnů odpočinku, aby nabrali novou chuť do sezóny další tedy do sezóny 2013-2014.
 
 
 

Letní příprava začíná !!!


ZODPOVĚDNOST  -  NASAZENÍ  -  OSOBNÍ STATEČNOST


Ledečským hokejistům začíná příprava na další sezónu. Nejtěžší, ale nejdůležitější část přípravy všech ledečských mužstev je tu. Hráči jednotlivých mužstev se budou hlásit trenérům již od pondělí 13.5.2003. Rozpis treninků jednotlivých kategorí viz. níže.

Treninky jsou pro ty, co chtějí hrát povinné - potřebujeme mít mužstva pohromědě - protože mužstvo a parta se dělá v létě. Platí zejména pro mužstvo mužů, máme soupisku plnou "hvězd", ale zodpovědných hráčů napočítat do deseti. Letos to bude jinak. Hrát budou jen ti co chtějí, tedy ti co chtějí i trénovat. Příležitost dostanouí nováčci a mladí hráči z Ledče a okolí, pokud ji využijí budou lidí chodit na ně. Soutěž bude úplně jiná a rozhodně ne lehčí. Bez treninku a kondice to rozhodně nepůjde. Hráče, kteří si nenajdou 2x v týdnu chvilku na to, aby si zatrénovali společně s mužstvem a trenují radši sólo na "Centrále nebo jinde v putice" vlastně v mužstvu ani nechcem.    

                 MUŽSTVO                 
 Pondělí 
 Úterý  
 Středa 
 Čtvrtek  Pátek 
Muži       19:00-20:45 
    19:00-20:45  
 Starší žáci
 18:00 -19:15 
                     
  18:00-19:15
  17:00-18:15 
  18:00-19:15
 Mladší žáci
 18:00 -19:15     18:00-19:15     18:00-19:15
 Elevolé          
 Přípravka        17:00-18:15  

 Posilovna Ledeč n.S. 
 Hřiště Ledeč n.S. 
 Tělocvična Ledeč n.S. 
 Plocha ZS. Světlá n.S. 
 Posilovna ZS Světlá n.S.

ZODPOVĚDNOST  -  NASAZENÍ  -  OSOBNÍ STATEČNOST